advocaten : : : mediators : : : overlegscheiding : : : coaching
 

Eva Schijven-Bours

Uw familiezaak vraagt maatwerk. Ik heb aandacht voor uw zakelijke belangen en onderliggende emoties. Met mijn jarenlange ervaring als familierechtadvocaat en mediator begeleid ik u bij het behalen van het best mogelijke resultaat.

Als de problemen in een relatie, het gezin of in de familie zo groot zijn dat een advocaat of mediator nodig is, veroorzaakt dat veel zorgen, onrust en stress. Emoties als woede of verdriet kunnen hoog opspelen, terwijl er rationele beslissingen genomen moeten worden. Dat is niet altijd makkelijk. Het geeft mij voldoening als ik u in zo’n lastige tijd kan adviseren en begeleiden naar een toekomstbestendig resultaat. Waarmee u weer verder kunt in uw leven.

 

Cliënten en collega’s beschrijven mij als iemand die behalve een goed jurist, ook zorgvuldig en empathisch is en voor rust zorgt. Ik sta u bij door met aandacht naar u te luisteren. Daarbij vraag ik door om te achterhalen wat u echt nodig hebt om de zorgen achter u te laten.

 

Samenwerken met mijn cliënten vind ik belangrijk. Ik geloof in de eigen kracht van mijn cliënten, die in hun situatie ondersteuning en juridisch advies nodig hebben. Om zo de goede keuzes te kunnen maken.

 

Samen tot een oplossing komen

Uw wensen en belangen worden, in mijn visie, eerder en sneller bereikt als u onderling een regeling kunt treffen. Dus buiten de rechter om. Dat geldt nog meer als er kinderen zijn of een onderneming. Als mediator en als advocaat ben ik zeer ervaren in het begeleiden van gesprekken en onderhandelingen. Daarbij onderschrijf ik het motto “zacht op de persoon, hard op de zaak”.

Soms lukt het niet om er samen uit te komen en is een beslissing van de rechter nodig. In dat geval stel ik voor u de juridische processtukken op. Natuurlijk begeleid ik u ook als er een mondelinge behandeling is bij de rechter. In onderhandelingen en bij het geven van een procesadvies heb ik ook baat bij mijn ervaring als plaatsvervangend raadsheer.

 

Mede door mijn ervaring als kind in het buitenland sta ik ook graag expats bij.

 

Specialisaties

Sinds mijn afstuderen in 1982 heb ik mij verdiept in andere rechtsgebieden naast het familierecht. Daar heb ik nu in mijn familierecht praktijk veel aan. Vanaf 1998 ben ik mij verder gaan specialiseren. Ik heb, naast het jaarlijks gevolgde post academisch onderwijs, de volgende opleidingen afgerond:

  • Familierechtspecialisten en mediation opleiding van de Vereniging van Familierechtadvocaten en Mediators (vFAS)
  • De opleiding  tot Collaborative Divorce advocaat van de Vereniging van Collaborative Professionals (VVCP)
  • De opleiding tot coach bij Phoenix
  • De basisopleiding Emotionally Focused Therapy (EFT)

Ik ervaar dat de combinatie van juridische- en gedragsdeskundige opleidingen een meerwaarde heeft bij het adviseren en ondersteunen van mijn cliënten.

 

Nevenactiviteiten

  • Raadsheer plaatsvervanger gerechtshof Den Bosch
  • Docent Burgerlijk Procesrecht aan de Hoge School Arnhem Nijmegen (HAN)

 

Lidmaatschappen

Ik ben lid van de volgende specialisatieverenigingen

 

Vereniging van Familierecht advocaten scheidingsmediators (FAS)             Vereniging van collaborative professionals